Regelmatig krijg ik de vraag: Maak je ook vaak mannen op? Jazeker……

Voor TV, film, commercial is dit van groot belang! Op beeld zie je alles beter/scherper dan in het echt. Kleur verschillen in de huid vallen op, kringen onder de ogen lijken erger en als er een pluk haar niet goed zit, zie je dit direct.

Een tijdje geleden mocht ik een fotoshoot verzorgen met fotograaf Gerard Henninger. 538 DJ Mark Labrand had foto’s nodig voor promotie. Erg leuke opdracht natuurlijk.

Contact opnemen?

Beauty Bureau Agency 
De Genestetstraat 81
2321 XR Leiden

T: 085-070 25 80
M: info@beautybureau.nl

Als visagist is het niet dat je binnenkomt voor make-up en haar en weer weg gaat. Er komt meer bij kijken. Ik vraag altijd wat iemand gewend is, is er iets speciaals wat weg gewerkt moet worden? Is er iets waar ik rekening mee moet houden? Zijn er allergieën voor bepaalde producten?

Maar nog belangrijker is, iemand moet zich op gemak voelen bij je. Ik zeg altijd wat ik doe. “Nu breng ik een dacreme aan, dit is concealer voor onder je ogen…..”
Dit lijkt misschien overdreven, maar als iemand voor het eerst in de stoel zit is dit belangrijk. Als visagist zit je aan mensen, voor mij heel normaal maar voor de klant niet altijd.
Mark Labrand is hier natuurlijk aan gewend dus makkelijk voor mij.

Bij een mannen make-up is het belangrijk dat het er heel natuurlijk uitziet. Bij een vrouw is het niet erg als je make-up ziet, bij de meeste mannen wel.
Ik breng altijd een dagcrème aan en een natuurlijke foundation. Het ligt aan de huid welke ik kies. Concealer (voor onder ogen) sla ik zeker niet over.
Tijdens een fotoshoot is schaduw aanbrengen heel belangrijk. Zorg dat inhammen minder opvallen en werk bijvoorbeeld de onderkin weg. Dit doe je door die plekken wat donkerder te maken. Dit vraagt wat oefening, er komen snel vlekken. De kleur en dikte is ook afhankelijk van het licht. Na het shaden, check ik het altijd even in het licht wat ook tijdens de shoot wordt gebruikt.
Het moeilijke van shaden is namelijk, het mag niet opvallen maar je moet wel verschil zien. (dat inhammen minder zichtbaar zijn bijvoorbeeld).

Vaak denken bekenden dat mannen opmaken minder leuk is. Ik zeg liever dat het heel anders is. Het ”uitleven” op een mooie oog make-up kan inderdaad niet maar bij mannen kijk je naar hele andere onderdelen en ben je dus meer aan het shaden, wat erg leuk is om te doen. Vind ik natuurlijk……..

Zijn er vragen? Stel ze gerust!
Ilse Voortman

Interesse?