Waarom een kleuranalyse

De kleuren van de kleding die je draagt hebben invloed op je uitstraling. Met een kleuranalyse wordt zichtbaar of gedempte of juist heldere kleuren mooi bij je passen en of lichte of donkere kleuren je uitstraling ten goede komen.

Een kleuranalyse is een geweldige kans om met andere ogen naar jezelf te kunnen kijken. Na een kleuranalyse ben je in staat met kleur meer of juist minder te accentueren wat je belangrijk vindt. Je ziet welke kleuren opfrissen en welke kleuren minder voor je doen.

Wij bieden presentaties en workshops op het gebied van kleur & stijl voor groepen en bedrijven.

kleuranalyse

Kleur maakt het verschil

Een goede manier om te testen of je huid een koele ondertoon of een warme ondertoon heeft is de oranje/rood test. Oranje is een kleur met een warme ondertoon en rood is een kleur met een koele ondertoon. Je kunt een oranje top, trui of shawl aan of om doen, en dan eens in de spiegel kijken wat er gebeurt. Je kunt er ook een foto van maken. Probeer vervolgens een koele rode top, trui of shawl en kijk welk verschil je ziet.

Op de foto hiernaast kun je goed zien welk effect beide kleuren kunnen hebben op de huid en uitstraling. Op de foto met de rode top lijkt de huid frisser, de lijntjes minder diep en de blik en oogkleur sterker.

Hoe is dat bij jou? Wil je ook graag weten welke kleuren jou mooi staan en je uitstraling positief versterken?​

De kracht van kleur

Een kleuranalyse laat zien welke kleuren in harmonie zijn met je huid. Ook kun je kleur gebruiken om bijvoorbeeld een meer zakelijke uitstraling te krijgen.
Het is goed om te weten dat voor een zakelijke gelegenheid donkere kleuren beter zijn om te dragen dan lichte keuren.

Natuurlijk kun je elke kleur dragen die je mooi vindt, maar het is fijn te weten welke kleuren je uitstraling versterken en welke kleuren juist minder voor je doen.

Een kleurstyliste kan jou alles vertellen en je leren te kijken wat voor jou werkt.
Wij verzorgen regelmatig presentaties en kleurworkshops op maat voor bedrijven en groepen.

Tekst: Carla van den Puttelaar voor het Platform Kledinginstijladvies.info (https://www.kledingenstijladvies.info/) Het platform van image professionals door heel Nederland. En een fijne samenwerking met Beauty Bureau