Make-up in een wel heel bijzonder thema:

Van 5 maart – 19 juni is er een bijzondere tentoonstelling in het museum: Uitgaan in de fifties en sixties. Maar wat heeft Beauty Bureau hier mee te maken?

Om deze leuke tentoonstelling te promoten zijn er een paar dagen gepland om mensen kennis te laten maken met het museum en deze tentoonstelling. Inmiddels hebben wij al 2 dagen mogen helpen. De gasten konden bij ons terecht voor een jaren 50 en 60 make-up en/of kapsel. Wat een enthousiaste reactie en hoe gekker hoe beter. Je begrijpt dat dit een feestje voor ons was om te mogen verzorgen.

Beauty Bureau maakt het beauty evenement compleet:

Het blijkt dat mensen, jong en oud, man of vrouw het ontzettend leuk vinden om bij ons te komen zitten voor een passend kapsel van uit die jaren. Naast andere activiteiten stonden wij, zelf ook in de style gekleed, de fities kapsels en make-up te verzorgen. Van te voren dacht ik dat mensen zich in zouden hebben, de kapsels hebben immers nogal wat bekijks op straat. Maar miks was minder waar, hoe gekker hoe beter! Ook de mannen vonden het erg leuk om een ander kapsel voor die dag te krijgen.

Contact opnemen?

Informatie over de tentoonstelling:

Dit voorjaar stond het Haags Historisch Museum in het teken van rock-‘n-roll, vetkuiven en Haagse beat, kortom: uitgaan in de fifties en sixties! De tentoonstelling nodigt u van harte uit om een nummer uit de jukebox te spelen, plaats te nemen in een ouderwetse bioscoopstoel of zelfs een dansje te wagen. Foto’s, kleding en affiches geven daarbij een sfeerbeeld van deze legendarische periode in Den Haag.

In de jaren vijftig en zestig groeide Den Haag uit tot dé pophoofdstad van Nederland. Ieder weekend waren er optredens van bandjes en kon er op talloze plekken gedanst worden. De tentoonstelling Uitgaan in de fifties en sixties neemt u mee op een avondje uit in de jaren ‘50 en ‘60, vanaf het thuis optutten tot aan nachtelijke strandbezoekjes in Scheveningen.

Wat deden de Haagse jongeren van toen in hun vrije tijd? Naar welke popmuziek luisterden zij, hoe zagen hun feestjes eruit en wie waren hun idolen? Bekende Haagse bands passeren de revue, zoals Q65, waarvan hun authentieke Westend drumstel te zien zal zijn. Ook is er aandacht voor (destijds) populaire dansgelegenheden, rolschaatsbanen en bioscopen. Locaties met magische namen als de Marathon, Amicitia en de Houtrusthallen komen weer tot leven.

(bron: www.haagshistorischmuseum.nl)

Wil je ook make-up of haarstyling voor een bepaald thema?

Er is ontzettend veel mogelijk en geen opdracht is hetzelfde voor ons. Neem gerust contact op voor meer informatie. Wij bekijken graag de mogelijk voor uw evenement.

Enthousiast geworden?