Beauty Bureau is deze keer gevraagd voor een hele mooie opdracht; het filmproject Ellis en Bernie. Een liefdesverhaal uit de tweede wereldoorlog.

Ik mocht voor deze film, of documentaire make-up en haarstyling verzorgen. Voor een visagiste is dit een leuke opdracht omdat alles in jaren 30/40 omgetoverd moest worden. Dit komt niet zoveel voor dus een feestje om te mogen doen!

De eerste opnamedag was in Den Haag waarbij we op het Beligische plein filmde, hier staat nog steeds het bankje waar Ellis en Bernie voor de oorlog afspraken. Heel bijzonder dus!

Dit verhaal is in 2011 al in een boek uitgebracht. Ellis leeft nog en heeft dit samen met haar dochter uitgebracht. Uiteraard heb ik dit gelezen om me nog meer in te kunnen lezen.

Andere dagen hebben we gefilmd in Amsterdam bij het huis van Juffrouw Jo, zij woont en leeft in de jaren. Heel bijzonder en voor de filmopname heel handig want we hoefde niks te verbouwen en in de juiste style om te toveren.

We gaan nog een dag naar Bennekom om daar verder op te nemen en dan zit dit meerdaagse project er alweer op helaas. Mooi en bijzonder om bij te mogen helpen en bij Ideeaanzee.nl dan ook dankbaar voor deze opdracht.

Make-up film en documentaire Ellis en Bernie

Enthousiast geworden?