Werken als visagist

Wat houdt dit nu eigenlijk in? Een visagist werkt vaak op freelance basis mee aan allerlei opdrachten. Het leuke daarvan is dat geen week hetzelfde is. De opdrachten zijn heel divers en op allerlei verschillende locaties.

Een week uit het leven van een visagist

Wil je visagist worden of schakel je misschien wel eens een visagist in voor het verzorgen van make-up? Wij krijgen vaak de vraag wat wij als visagisten allemaal doen om onze werkweek te vullen. Daarom nemen we je graag mee tijdens een drukke en leuke werkweek!

Contact opnemen?

Visagie voor een fotoshoot

Op maandag werkten wij voor een bedrijf in werkkleding mee aan de fotoshoot voor de website en de nieuwe bedrijfscatalogus. De visagiste verzorgde voor meerdere looks de make-up en ook de haarstyling. Het is als visagist een pré als je ook haarstyliste bent. Een opdrachtgever hoeft dan maar één stylist in te schakelen. De visagiste blijft tijdens de fotoshoot aanwezig om zo nodig een touch up te doen of het gezicht tussendoor te poederen.

Beautyhoek voor bedrijfsfeest

Op dinsdag was onze visagiste ingezet bij de beautyhoek tijdens een bedrijfsfeest. De werknemers van een keten welness resorts werden in de watten gelegd met een make-up touch up of feestelijk kapsel. Voor deze beautyhoek bestond het team naast de visagist, ook uit een nagelstylist en stoelmasseur.

Manicure workshop

Woensdag verzorgde onze visagiste, die ook werkzaam is als nagelstyliste, een manicure workshop voor de medewerkers van een kinderopvang. Tijdens dit jaarlijkse personeelsuitje waren meerdere activiteiten georganiseerd waar het personeel zich voor kon inschrijven. Tijdens onze workshop werd alles geleerd over hand- en nagelverzorging en gingen de dames met mooi gelakte nagels naar huis.

Bruidsmake-up

Op vrijdag ging onze visagiste al heel vroeg op pad voor het verzorgen van bruidsmake-up en kapsel. De visagiste is vaak ’s ochtends als eerste aanwezig voor het mooi maken van de bruid. Omdat er vooraf al een proefsessie heeft plaatsgevonden kan er ontspannen aan de dag worden begonnen. Dit blijft als visagiste altijd heel speciaal om te mogen doen!

Meer info?